Over de VGSD

De Vereniging van Gereformeerde Studenten te Delft is een Christelijke studentenvereniging. We zijn ongeveer 70 man groot, waardoor iedereen elkaar kent. De VGSD stimuleert haar leden om actief bezig te zijn en zo iets moois te maken van de studententijd, een tijd waarin ruimte is voor verbreding, verdieping en gezelligheid.

Christen zijn

Een belangrijk onderdeel van ons studentenleven is Bijbelkring waarin we God en elkaar beter leren kennen. Daarnaast zijn er ook avonden waarop we, met elkaar, muziek maken voor God en met en voor elkaar bidden.

Vermaak & Gezelligheid

Elke donderdagavond gaan we met elkaar naar de Soosboot. Onder genot van een biertje of een fris hebben we een gezellige tijd met elkaar en bespreken we dingen die ons bezighouden. Verder zijn er lift- en zeilweekenden, disputen en acties onderling die alleen in de studententijd gedaan kunnen worden. Tot slot hebben we veel contact met soortgelijke verenigingen in andere steden, organiseren we weekenden met elkaar en soms ontvoeren we wel eens een lid van ze.

Verbreding & Verdieping

Er worden regelmatig lezingen georganiseerd waarbij een spreker ons meer vertelt over een specifiek onderwerp. De onderwerpen gaan (vaak) over maatschappelijk relevante zaken, zoals filosofie, economie, maatschappij en geloof.

Echt student zijn

Tot slot zijn we een ├ęchte studentenvereniging, met veel studentikoziteit. Dit betekent dat we jas-das naar activiteiten gaan en dat veel van onze leden genieten van een goede borrel. Door onze studentenacties zorgen we ervoor dat we onze sporen achterlaten, in Delft en in andere steden.